Új állatfajok

 2008.12.15. 18:47

Az utóbbi tíz év alatt több mint ezer új növény- és állatfajt fedeztek fel a délkelet-ázsiai Mekong folyó vidékén. A felfedezett fajok közül 519 növény, 279 hal, 88 pók, 88 béka, 22 kígyó, és 15 emlős.

Ezek közül néhány különlegesebb a tovább gomb után.

 

  • "laoszi szirti patkány" - úgy néz ki, mint egy mókus-patkány keverék. Az állat 2005-ben bukkant fel először - ínyencfalatként, grillen sütve egy laoszi piacon. A tudósok korábban úgy tartották, hogy a faj 11 millió éve eltűnt a Föld színéről.
  • Egy zölden világító kígyófaj
  • Desmomyxtes purpurosea - a testéből ciánt kiválasztó rózsaszín százlábú. Thaiföld északi részén él, 7 cm hosszú és 88 lába van. Mérgező, és rikító színével is igyekszik elriasztani az ellenségeit, patkányok és mókusok mégis szívesen fogyasztják.

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://nokomment.blog.hu/api/trackback/id/tr20824699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása