Az emberi agy sok ezer évi szünet után ismét evolúciós változáson megy át, állítja egy amerikai neurológus, Gary Small professzor.

A tudósnak nemrég jelent meg az "iBrain - hogyan éljük túl a technika által kiváltott agyi változásokat?" című könyve, amelyben kifejti, hogy a fiatalok újfajta kommunikációs képességeket tanulnak meg a számítógépnek köszönhetően, de közben nem sajátítják el a személyes kommunikációt. Nem írhatott nagy hülyeséget, mert ezért a felfedezéséért a Scientific American című tudományos lap beválasztotta az 50 legnagyobb hatású tudós közé, olyanok társaságába, mint Albert Einstein vagy Niels Bohr.

Small digitális bennszülötteknek nevezi a gyerekeket és fiatalokat, akik sok időt töltenek a számítógép előtt, és közben agyukban megerősödnek azok az idegi kapcsolatok, amelyek a számítógép kezeléséhez szükségesek. A szüleiket, akik idegenül mozognak ebben a világban, a professzor digitális bevándorlóknak minősíti.

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://nokomment.blog.hu/api/trackback/id/tr62801955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása